Geen categorie

Lachende wezel en kunstarm in Spoorwegmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Is iemand zijn of haar autosleutels kwijt? Er is een kans dat ze in het Spoorwegmuseum in Utrecht liggen. Daar staat nu een vitrine met daarin enkele opmerkelijke in treinen gevonden voorwerpen.

Tekst en foto’s: Evert-Jan Pol

Jaarlijks laten reizigers talloze spullen achter in treinen. Vaak gaat het om alledaagse dingen als paraplu’s, maar medewerkers van de NS komen ook minder voor de hand liggende objecten tegen. Er loopt iemand rond die geen opgezette lachende wezel meer in huis heeft. Die bevindt zich nu in de vitrine.

Alle goederen die reizigers laten slingeren in treinen komen terecht bij het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen van de NS. Dat bewaart ze maximaal drie maanden. Sommige zijn echter zo bijzonder dat ze langer mogen blijven. Enkele zijn nu zelfs museaal.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

“We kregen enige weken terug van Bureau Gevonden Voorwerpen van NS een kist met daarin de meest opmerkelijke gevonden voorwerpen van de laatste jaren”, vertelt een woordvoerder van het Spoorwegmuseum. “Wij richten met mooie schenkingen meestal een vitrine in bij de bibliotheek, zo ook met de gevonden voorwerpen.”

Die vitrine, die onder meer ook een kunstarm en een reusachtig gebit bevat, trekt veel bekijks. Omdat de inrichting ervan veel publiciteit opleverde, komt er vandaag nog één bij. Met wat mensen zoal laten liggen in de trein valt misschien wel een heel museum te vullen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share