Geen categorie

Eric Gyamfi wint Foam Paul Huf Award 2019

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Eric Gyamfi (1990) heeft dit jaar de Foam Paul Huf Award gewonnen. Een internationale jury koos de Ghanese fotograaf uit 100 genomineerden uit 24 landen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een solotentoonstelling in Foam.

Untitled 0 from the series fixing shadows; Julius and I © Eric Gyamfi.

“We hebben Eric Gyamfi unaniem verkozen tot winnaar van de Foam Paul Huf Award vanwege zijn brede artistieke stijl, het meeslepende karakter van zijn werk en de combinatie van een uiterst persoonlijke thematiek en een onderliggende politieke boodschap”, aldus de jury. “Het dubbelzinnige en gelaagde karakter van zijn werk sprak ons aan. Prachtige, formele kwaliteiten worden gecombineerd met verschillende productiemethodes en een non-lineaire stijl die origineel en betekenisvol is.”

Fotografiemuseum Foam kent de prijs sinds 2007 jaarlijks toe aan een opkomend fotografietalent onder de 35 jaar. De prijs is vernoemd naar de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Die stond bekend om zijn vernieuwende manier van fotograferen en zette zich in voor de oprichting van Foam.

Zelfportret © Eric Gyamfi.

De winnaars zijn in de jaren volgend op hun titel allemaal internationaal doorgebroken. Volgens het museum het bewijs dat het winnen van de prijs een positief effect heeft op hun carrières. Eerdere winnaars waren onder anderen Daniel Shea (in 2018), Momo Okabe (2015), Daisuke Yokota (2016) en Alex Prager (2012).

De tentoonstelling met het werk van Eric Gyamfi is eind 2019 te zien in Foam in Amsterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share