Geen categorie

Ministerie plaatst kattenbeeld in Haags park

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

In het Westbroekpark staat sinds vandaag een grote zwarte kat. Zijn hoofd heeft hij in een kartonnen doos verstopt (wat hebben katten toch met dozen?). Het kunstwerk van Nick Ervinck is gemaakt in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat wil daarmee aandacht vragen voor privacyschendingen op het internet.

Het beeld is bewust vandaag geplaatst, op de Europese Dag van de Privacy. Het ministerie wil dat mensen meer gaan nadenken over de gevolgen voor een ander wanneer ze online foto’s of informatie delen.

Kattenbeeld van Nick Ervinck. Foto: The Hague’s Finest Buro.

Het kattenbeeld is een verlengstuk van de overheidsampagne Denk 2x na voor je deelt uit november 2021. In die campagne wil het ministerie van Justitie en Veiligheid met een knipoog online privacyschendingen aankaarten. Denk aan het zonder toestemming delen van foto’s of video waar anderen op staan, of het verspreiden van andermans teksten of andere informatie op social media en Whatsapp.

Het ontworpen beeld, van een kat met zijn kop in een doos, staat symbool voor slachtoffers van privacyschendingen op het internet. “Katten worden, als onofficiële mascotte van het internet, dikwijls online voor schut gezet door hun baasjes en zijn daarom misschien wel de grootste ‘slachtoffers’ van privacyschending”, aldus het ministerie in een persbericht.

Het kattenbeeld van Nick Ervinck is tot en met 11 februari te zien ten hoogte van restaurant Greens in het Westbroekpark in Den Haag.

De Vlaamse kunstenaar Nick Ervinck (1981) studeerde aan de Kunstacademie van Brugge en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Kenmerkend voor zijn werk is de combinatie van traditionele beeldhouwkunst met nieuwe technieken en materialen, zoals polyester en 3D-prints.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share