Geen categorie

Dirt Meridian

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Expositie

De 100ste meridiaan loopt dwars door de Verenigde Staten en scheidt het groene, vruchtbare oosten van het droge westen van het land. In zijn serie Dirt Meridian belicht de Amerikaanse fotograaf Andrew Moore het uitgestrekte gebied langs deze lijn. Galerie Reflex Amsterdam toont een selectie.

 

Andrew Moore. Murray House. Dirt Meridian. Courtesy of Galerie Alex Daniëls - Reflex Amsterdam and Andrew Moore.
Andrew Moore. Murray House. Dirt Meridian. Courtesy of Galerie Alex Daniëls – Reflex Amsterdam and Andrew Moore.

 

Dirt Meridian gaat over een land dat wordt blootgesteld aan extreme weercondities, waar water en andere bronnen schaars zijn. “De grootste uitdaging bij het maken van deze foto’s was om het gevoel van leegte vast te leggen, zonder dat ik simpelweg een foto maakte van een verlaten plek”, legt Moore uit.

“Ik heb mijn uiterste best gedaan om de foto’s in een bepaalde context te plaatsen. Niet alleen tegen de achtergrond van de menselijke invloed, maar ook in relatie tot de fysieke en bovennatuurlijke dimensies van leegte. Leegte als een onontkoombaar verschijnsel, waarbij als je erin opgroeit het een bepaalde manier van kijken voortbrengt; één waarmee je de subtiliteit van wat er niet is registreert – dat is wat een land verbindt of versplintert.”

Andrew Moore (1957) is bekend om zijn fotoseries die gemaakt zijn over een periode van meerdere jaren. Hiermee legt hij de effecten van de tijd vast op het natuurlijke en kunstmatige (gebouwde) landschap.

Andrew Moore – Dirt Meridian & Cuba, t/m 16 februari in galerie Reflex Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share