Geen categorie

Moderne stillevens

0 0
Read Time:44 Second

In vroegere tijden was het stilleven een geliefd thema onder schilders. Fruit, dood wild of huishoudelijke objecten; alles schilderden ze heel precies na. Het stilleven leeft nog steeds, maar tegenwoordig zijn het vooral fotografen die zich daarop toeleggen, zoals nu in Foam te zien is.

Fruit © Krista van der Niet.

De stillevens zijn gemaakt door relatief jonge Nederlandse fotografen. Voor hun foto’s lieten ze zich inspireren door klassieke subthema’s als het bloem- en fruitstilleven. Maar de foto’s hebben een moderne twist. Een aardappel staat rechtop, een appel hangt aan een draadje en een verzameling fruit is gehuld in een panty.

Het stilleven is duidelijk met zijn tijd meegegaan met fraaie beelden als gevolg. Het genre zal nog lang van zich laten horen.

Still/Life – Contemporary Dutch Photography, t/m 26 oktober in Foam, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share