Geen categorie

Beeldenstorm

0 0
Read Time:49 Second

Sinds 2004 maakt het expositieprogramma re:visie deel uit van het Nederlands Film Festival. Het Centraal Museum toont dan werk met een bepaald thema. Dit jaar is dat Beeldenstorm.

Still uit The Origin of Beginning van Levi van Veluw.

Het museum heeft hiervoor werk geselecteerd van hedendaagse kunstenaars, die de invloed van bewegende beelden op de samenleving hebben onderzocht. In tegenstelling tot andere jaren is er niet een ruimte speciaal ingericht voor de expositie; de werken staan verspreid door het museum.

In de garderobe staat bijvoorbeeld een stoel die op onverwachte moment in zingen uitbarst. Het is dan ook The singing chair van Lucas Maassen (1975). De willekeurige opstelling werkt goed. De bezoeker wordt verrast door de films en installaties, zoals een storm iemand kan verrassen. En wie speciaal voor de re:visie-expositie naar het museum komt, wacht een leuke zoektocht.

NFF re:visie, t/m 2 oktober in Centraal Museum Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share