Geen categorie

Een echte Jansen

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Expositie

Ooit zat hij wegens kunstvervalsing in een Franse cel, maar inmiddels woont hij in een kasteel in Werkhoven. Hij schildert nog steeds in de stijl van anderen, maar tegenwoordig signeert hij met eigen naam. Zijn werk is de eerstkomende twee weekenden te zien in zijn, niet vervalste, dertiende-eeuwse kasteel.

De voormalige meestervervalser heeft naar eigen zo’n beetje het hele alfabet van de vorige eeuw afgewerkt. En hij verkocht de ‘Picasso’s’, ‘Miró’s’, ‘Chagalls’ en ‘Appels’ als waren ze authentiek. Door een spelfout op een certificaat bij een Chagall liep hij uiteindelijk in 1994 tegen de lamp. In Frankrijk werd hij tot één jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan hij zes maanden heeft uitgezeten.

Sinds zijn veroordeling is Jansen op het rechte pad. Maar hij is nog een steeds een meester in het kopiëren van andermans schilderstijl. Maar wie nu een werk van hem koopt, weet dat hij een echte Jansen in huis heeft. Een selectie uit zijn oeuvre, in de stijl van onder anderen Monet, Magritte, Klimt, Gauguin en Van Gogh toont hij op kasteel Beverweerd.

Expositie Geert Jan Jansen, zaterdag 24 en zondag 25 september en zaterdag 1 en zondag 2 oktober, van 11.00 – 17.00 uur op Kasteel Beverweerd, Beverweerdseweg 60, Werkhoven. Buiten de expositiedata is het mogelijk de tentoonstelling op afspraak te bezichtigen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share