Geen categorie

Prijs de prijs

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Het Gouden Kalf en De Gulden Snede dingen allebei mee. Foto Lernert & Sander.

Volgende week worden de Gouden Kalveren uitgereikt. Deze filmprijs is een van de Nederlandse kunstprijzen die vergezeld gaan van een beeldje. Maar welk beeldje is nu het mooist? Daar gaat het bij Prijs de prijs om, een prijs voor de makers van een prijs.

De initiatiefnemers van Prijs de prijs vinden dat er over de kwaliteit van de fysieke kunstprijzen kan worden getwist. “En dat gaan we nu eens doen ook”, schrijven ze in een persbericht. “Sommige van de objecten zet je als laureaat graag en met trots op de schoorsteenmantel. Andere prijzen wekken de indruk dat ze een week voor de uitreiking nog even bij elkaar gekleid zijn door een keramiekend familielid van de juryvoorzitter.”

Maar ook zijn er, zo vindt de organisatie, prijzen die te veel een vrij kunstwerk zijn en niet passen bij de gelegenheid. De jury, bestaand uit voormalig cultuurminister Hedy d’Ancona, ontwerper Jurgen Bey en kunstenaar Barbara Visser nomineren tien kunstprijzen. Het publiek kan vervolgens vanaf 1 oktober online een stem uitbrengen. De ontwerper van de mooiste Nederlandse kunstprijs wordt op donderdag 13 oktober onderscheiden in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share