Geen categorie

Lust for Light

0 0
Read Time:57 Second

Expositie

Museum aan het Vrijthof toont sinds gisteren werk van Marie Cécile Thijs. De kunstfotograaf maakte bijna twintig jaar geleden foto’s van de Heiligdomsvaart in Maastricht. Dit is aan de voet van het huidige museum waar nu haar expositie Lust for Light te zien is.

Een selectie uit haar foto’s van de Heiligdomsvaart in Maastricht maakt deel uit van de expositie. Waar ook onder meer de series White Collar, Food Portraits, Cooks, Horses, Majestic en Human Angels te zien zijn.

Marie Cécile Thijs - Girl with White Collar, 2009.

Objecten komen in het werk van Thijs los van hun dagelijkse bestemming. En qua licht- en kleurgebruik heeft haar manier van fotograferen veel weg van de stijl van kunstenaars uit de Gouden Eeuw. De oude meesters in de schilderkunst zijn dan ook een belangrijke inspiratiebron voor haar werk. Voor de serie White Collar fotografeerde zij een authentieke zeventiende-eeuwse plooikraag uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam. Later verwerkte ze die op digitale wijze in haar portretten.

Lust for Light, t/m 31 mei in Museum aan het Vrijthof, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share