Geen categorie

Stedelijk weigert man die op kunst wil plassen

0 0
Read Time:49 Second

Nieuws

Kunstvandalisme is van alle tijden. Vandalen maken daarbij gebruik van diverse middelen. De een gebruikt een mes en een ander zuur. In 2012 werd een man veroordeeld nadat hij in Tate Modern een schilderij van Mark Rothko had beklad met verf. Zover laat het Stedelijk Museum het niet komen. Dat heeft een man een toegangsverbod gegeven nadat deze had gedreigd op kunstwerken te zullen plassen. Verschillende media, waaronder Het Parool, melden dit vandaag.

De man, een kunstenaar van wie de naam niet bekend is gemaakt, wil dit verbod maandag door de rechter ongedaan laten maken. In 2012 kreeg hij ook al een toegangsverbod. Toen had hij in e-mails aangegeven een schilderij van Marlene Dumas “met een welgemikte pisstraal te verbeteren”.

Het Stedelijk wilde hem dit jaar weer toelaten, maar toen dreigde hij opnieuw met wildplassen in het museum. Daarop werd hem andermaal de toegang ontzegd.

Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Evert-Jan Pol.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share