Geen categorie

Eervolle vermelding voor Nationaal Militair Museum

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg heeft tijdens de uitreiking van de Europese Museumprijs een eervolle vermelding ontvangen. Dit jaar waren 49 musea uit 24 landen kandidaat voor de prijs en ontvingen zes musea een eervolle vermelding.

 

Schilderijenwand in de schatkamer. Foto: Anne Reitsma.
Schilderijenwand in de schatkamer. Foto: Anne Reitsma.

 

De jury van de European Museum of the Year Award (EMYA) toonde zich onder de indruk van de wijze waarop het NMM “geen puur militaristische benadering, maar juist een meer sociale benadering van militaire interventie presenteert, die aansluit op de intelligentie en reflectie van de bezoeker”. Deze presentatie “overtreft de verwachtingen van de bezoeker op elke manier”, aldus het juryrapport.

Eind maart kreeg het NMM ook een nominatie voor de Nederlandse Museumprijs. Stemmen kan nog tot 26 april.

Het Nationaal Militair Museum opende op 11 december 2014 en is sinds het begin een succes. Zes weken later had het al 100.000 bezoekers ontvangen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share