Geen categorie

Collectie Theo Swagemakers Museum online te koop

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

De collectie van het voormalige Theo Swagemakers Museum is binnenkort te koop via de MuseumDepotShop. Het is voor het eerst dat de stichting een volledige verzameling van een museum verkoopt via haar website.

Het particuliere Theo Swagemakers Museum in Haarlem opende in juni 1999 en was geheel gewijd aan het oeuvre van de naamgever. De permanente tentoonstelling bevatte ongeveer 125 schilderijen en aquarellen van de kunstenaar. Op 31 december 2011 sloot het museum definitief de deuren.

Theo Swagemakers, Zelfportret met palet, 1940.

Theo Swagemakers (1898-1994) was een bekend portretschilder. Hij portretteerde onder anderen koningin Juliana, prins Bernhard, Gretta Duisenberg, Alex Brenninkmeijer en Max Tailleur. Ook maakte hij stillevens, landschappen en zeegezichten. Verschillende musea hebben werk van hem in hun collectie. Veel van zijn schilderijen zijn in handen van particulieren.

Stichting Vrienden Theo Swagemakers heeft het afgelopen decennium tevergeefs geprobeerd de verzameling onder te brengen bij andere culturele instellingen. Daarom heeft MuseumDepotShop besloten de collectie te verkopen.

Deze op 9 april 2019 opgerichte stichting zet zich in voor herbestemming van objecten die niet meer passen in collecties van musea. In de afgelopen twee jaar kregen een kleine 4.000 uiteenlopende voorwerpen via MuseumDepotShop een tweede leven bij particulieren thuis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share