Geen categorie

Katja veilt Jaguar

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Het laatste object dat vandaag bij Christie’s Amsterdam onder de hamer wordt gebracht tijdens de kunstveiling Nineteen to Now is er eentje op wielen. Het gaat om een Jaguar Daimler 4.0 UG uit 1991, die door graffitikunstenaar Karski onder handen is genomen. De veiling van de auto wordt geleid door Katja Römer-Schuurman.

De Jaguar.

De Jaguar van Team4rts reed eerder dit jaar de Mongol Challenge, een tocht van 11.000 kilometer van Amsterdam naar Ulaanbataar in Mongolië. Doel van de reis was het inzamelen van donaties om een webshop voor de Stichting Return to Sender mogelijk te maken. De inzamelingsactie wordt met de veiling van de Jaguar afgesloten.

Stichting Return to Sender zoekt naar bijzondere producten in de armste gebieden van de wereld om deze vervolgens te verkopen in Nederland. Zo wil de stichting bijdragen aan een betere toekomst voor de producenten en hun families. Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman en Tessa Vos. Zij hebben de stichting samen met Maarten van Huijstee opgericht in 2006.

De veiling Nineteen to Now  bestaat uit uiteenlopende schilderijen en sculpturen uit de negentiende en twintigste eeuw, in een iets lagere prijscategorie. Het aanbod bestaat uit landschappen, stadsgezichten, portretten, stillevens en abstracte werken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share