Geen categorie

Hallo Kitty

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Holland Kitty. (©) Sanrio Co., LTD.

Of Hello Kitty op bezoek gaat bij Nijntje is niet bekend, maar de beroemde Japanse poes met rode strik ís in het land. Japanmuseum SieboldHuis wijdt momenteel een grote familietentoonstelling aan haar.

Hello Kitty spreekt wereldwijd tot de verbeelding. Van Japan en de Verenigde Staten tot aan Nederland heeft het witte poesje een enorme aantrekkingskracht op haar fans. Jonge kinderen, tienermeisjes en hun moeders, maar ook kunstenaars en modeontwerpers lopen met haar weg. Het SieboldHuis vertelt in de tentoonstelling over haar succes en waarom ze zo geliefd is. Verschillende Nederlandse verzamelaars komen aan het woord en tonen hun lievelingsproducten van Hello Kitty.

Het SieboldHuis neemt bezoekers mee in de wereld van Hello Kitty. Haar vriendjes en familie komen aan bod, haar lievelingseten en woonplaats. In de tentoonstelling is Hello Kitty te volgen vanaf haar geboorte in 1974. Te zien is hoe haar ontwerp door de jaren heen is veranderd en haar imperium is gegroeid. Waar ze in de jaren zeventig vooral op schrijfwaren verscheen, is zij nu afgebeeld op allerhande producten: van speelgoed tot keukengerei en modeaccessoires. In Japan heeft ze zelfs haar eigen pretpark.

Het is een familietentoonstelling en kinderen komen daarom uimschoots aan hun trekken. Zij kunnen bijvoorbeeld met Hello Kitty op de foto, hun eigen Hello Kitty-kunstwerk maken, een Hello Kitty-origamifiguur vouwen en spelletjes spelen. Een speciale speurtocht brengt hen naar Japan, waar het kleine katje woont. Maar nu is ze even in Nederland, waar ze zich op haar gemak voelt dat ze een oud-Hollands kostuum heeft laten aan meten; de Holland Kitty is speciaal voor de tentoonstelling gemaakt.

Hello Kitty – Hello Holland, t/m 20 november in het SieboldHuis, Leiden

Zie ook: SieboldHuis zoekt verzamelaars Hello Kitty

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share