Geen categorie

Cultuur in het donker

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Diverse steden staan jaarlijks één avond (en een deel van de nacht) in het teken van cultuur. Vandaag is Den Bosch aan de beurt, met de Kunstnacht. Het evenement heet daar geen museumnacht, want behalve musea doen er ook galeries en andere culturele instellingen mee.

De nacht, of duisternis, speelt in veel programmaonderdelen een belangrijke rol. In de DMT Loods – een verzamelgebouw voor creatieve geesten – is speciaal voor vandaag een ‘tunnel’ aangelegd. Wie daar doorheen loopt, zal, zo meldt de beschrijving, zo nu en dan misschien wel kunst passeren.

Galerie Ietsmooisaandemuur.nl heeft een dark room ingericht vol fosforescerende en fluorescerende, reflecterende en lichtgevende werken van verschillende kunstenaars. En wie een filmpje wil meepikken, gaat naar een andere donkere ruimte, de CosyMo’s Solar Cinema van kunstenares Maureen Prins bij Galerie Arti Capelli. Deze mobiele bioscoop werkt op zonnestroom.

Arti Capelli sluit ook aan bij een skypeverbinding met vijftig nationale en internationale kunstenaars, opgezet door Stichting Ja. Tussen 22.00 en 00.00 uur haalt een grote groep (inter)nationale kunstenaars een voor een het beste uit de kast halen. Dit alles is via Skype te zien in de huiskamers van Tæt aan de Schilderstraat. Er is taart.

Kunstnacht Den Bosch, 17 september van 20.30 tot 02.00 uur, verschillende locaties in Den Bosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share