Geen categorie

Franse Cobra

0 0
Read Time:56 Second

Jacques Doucet, Zonder titel, 1947.

Het Cobra Museum wijdt een overzichtstentoonstelling aan het werk van de Franse avant-garde kunstenaar Jacques Doucet (1924-1994). De expositie is de eerste omvangrijke presentatie van Doucets werk in Nederland.

De uit Frankrijk afkomstige kunstenaar speelde een opvallende rol in de aanloop naar Cobra. Andersom deed Doucet in zijn Cobra-periode essentiële experimentele ervaringen op die van grote invloed waren op zijn werk. In juni 1947 ontmoette Doucet in Boedapest de jonge Nederlandse schilder Corneille (1922-2010), die onder de indruk raakte van de rijpheid van de jonge Franse schilder. Doucet trad via Corneille toe tot de Cobra-groep.

De kunst van Jacques Doucet is onlosmakelijk verbonden met de avant-garde van de twintigste eeuw en de door kunstenaars verworven vrijheid om vormen, kleuren en materialen op een spontane manier – niet gehinderd door academische tradities – te arrangeren. De presentatie omvat ruim tachtig werken uit het begin van het kunstenaarschap tot en met zijn laatste werk.

Jacques Doucet, le Cobra français, t/m 18 september in het Cobra Museum, Amstelveen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share