Geen categorie

De Kameleon in het Fries Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws / Expositie

De Kameleon en het raadsel van de zilveren vork is niet de titel van een jeugdboek, maar van een nieuwe expositie, die vandaag opent in het Fries Museum. Jeugdsentiment voor volwassenen, maar leuk en spannend voor kinderen, aldus het museum.

De Kameleon is de succesvolste Nederlandse kinderboekenserie ooit. Hotze de Roos (1909-1991) schreef zijn eerste Kameleon-boek in 1948 en tot op de dag van vandaag beleven hoofdpersonen Hielke en Sietse avonturen met hun groen-rode boot. Er verschenen twee films over de blonde Friese tweeling en in Terherne is een attractiepark gebaseerd op de boekenserie.

In het Fries Museum kunnen kinderen nu zelf een Kameleon-avontuur beleven. Ze mogen samen met hun (groot)ouders een poging doen het raadsel van de zilveren vork op te lossen. Een spetterende belevenis voor het hele gezin.

Tijdens de zoektocht maken ze kennis met Hotze de Roos en zien ze vele originele illustraties van onder anderen Gerard van Straaten en Ruud Hameeteman. Verder is er een voorproefje te zien van de verstripping van De Kameleon door Dick Matena. Die verschijnt deze maand.

De Kameleon en het raadsel van de zilveren vork, t/m 31 oktober 2015 in het Fries Museum, Leeuwarden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share