Geen categorie

BBC filmt in Noordelijk Scheepvaartmuseum

0 0
Read Time:56 Second

Nieuws / Expositie

Een filmploeg van de BBC komt eind juni naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum voor opnames. De Britse omroep maakt een uur durend programma over het voormalige Engelse Kamp in Groningen. De Britse omroep maakt dit programma in het kader van haar uitgebreide programmering rondom de Eerste Wereldoorlog. Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat deze oorlog begon.

De ploeg zal ook opnames maken op de originele locatie van het voormalige kamp, waarover in het Noordelijk Scheepvaartmuseum momenteel een expositie te zien is. Het kamp, gelegen op de Kempkensberg, het terrein van de huidige DUO, was ingericht voor 1500 Engelse militairen. Zij waren daar geïnterneerd na de val van Antwerpen in 1914. De tentoonstelling gaat over deze Engelse soldaten, hun relatie met de Stad en hun plek in de Eerste Wereldoorlog.

De expositie wordt goed bezocht en heeft ook internationaal de aandacht getrokken. Waaronder die van de BBC. Het museum heeft daarom besloten de tentoonstelling met een maand te verlengen, tot en met 6 juli.

Gedwongen vrijheid. Het Engelse Kamp in Groningen 1914-1918, verlengd t/m 6 juli in het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share