Geen categorie

Edwin Jacobs trots op afscheidsexpositie

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Edwin Jacobs vertelt vol enthousiasme over de kunstwerken van Craigie Horsfield in diens solotentoonstelling in het Centraal Museum. De directeur is zichtbaar en hoorbaar trots op de expositie, die de laatste is die hij voor het Utrechtse museum maakte. Eind dit jaar vertrekt hij naar Duitsland.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

 

Edwin Jacobs voor het werk Via Concozza, Nola. June 2008 uit 2012, van Craigie Horsfield.
Edwin Jacobs voor het werk Via Concozza, Nola. June 2008 uit 2012, van Craigie Horsfield.

 

Het zaadje voor de tentoonstelling werd al geplant in 2011, toen Jacobs de Britse fotokunstenaar voor het eerst ontmoette. Hij was direct onder de indruk van zijn werk. De kennismaking leidde uiteindelijk tot een fotoserie die Horsfield in 2014 in opdracht van het museum maakte. Daarvoor fotografeerde hij rond de dertig Utrechters, terwijl hij gesprekken met hen voerde.

Het museum kocht twee portretten aan en besloot een tentoonstelling te wijden aan Horsfields fotokunst. Over het resultaat is Jacobs zeer tevreden. “Dit is een heel mooi afscheid.”

Per 1 januari 2017 krijgt hij de leiding over de Dortmunder U, centrum voor kunst en creativiteit in Dortmund. Hij was niet op zoek naar een nieuwe baan; de baan zocht en vond hem. “Ik was druk bezig met deze tentoonstelling toen ik een telefoontje kreeg. Ja, en dan ga je nadenken over je leven en over wat je nog wilt doen.” En een directeurschap bij een buitenlands museum was wel een van zijn dromen. “En die komt dan opeens uit.”

Craigie Horsfield – How the World Occurs, 29 oktober 2016 t/m 5 februari 2017 in het Centraal Museum, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share