Geen categorie

Nederlandse vrouwen breken record in Cambridge

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Johannes Vermeer (1632-1675), De kantwerkster, ca. 1669-1670, collectie het Louvre, Parijs.

Een expositie met Nederlandse vrouwenportretten in het Fitzwilliam Museum in Cambridge is een groot succes. Het is in Groot-Brittannië de best bezochte tentoonstelling buiten Londen. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Vermeer’s Women: Secrets and Silence heeft sinds de opening begin oktober 117.000 bezoekers naar het kleine museum getrokken. In de laatste week van vorig jaar kwamen er alleen al tienduizend belangstellenden op de tentoonstelling af.

Centraal staat het beroemde schilderij De kantwerkster van Johannes Vermeer (1632-1675), uit de collectie van het Louvre in Parijs. Dit werk is te zien naast nog drie Vermeers waarin een vrouw de hoofdrol speelt.

Deze vier schilderijen hebben gezelschap gekregen van 28 andere Nederlandse werken uit de Gouden Eeuw. Al deze doeken tonen een glimp van vrouwen. De een vervult een huishoudelijke taak, een ander schrijft of leest een brief, bespeelt een instrument of verzorgt haar uiterlijk. Vertegenwoordigde schilders zijn onder anderen Gerard ter Borgh, Gerrit Dou, Pieter de Hooch en Jan Steen.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 15 januari. Het is de verwachting dat nog een groot aantal mensen haar zal bezoeken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share