Geen categorie

Schilder van de eenvoud

0 0
Read Time:52 Second

Henk Lassche (1948) noemt zichzelf schilder van de eenvoud, de zee, de horizon en de verstilling. Kasteel het Nijenhuis bij Heino wijdt een overzichtstentoonstelling aan diens werk.

Henk Lassche, Fjordenlandschap (detail), 2004.

Op de expositie hangt het werk van Lassche tussen schilderijen uit de collectie van Museum de Fundatie, waar het kasteel onderdeel van uitmaakt. De kunstenaar heeft zelf de combinatiekeuzes gemaakt.  Keuzes die zijn liefde voor het landschap en het water verraden. Te zien zijn onder meer Bomen aan het Gein van Piet Mondriaan, Klein riviergezicht van Johan Barthold Jongkind en Charles Daubigny’s Landschap bij maanlicht.

Lassche brengt in zijn eigen werk landschappen terug tot eenvoudige vormen. Hij maakt expressionistische olieverfschilderijen die in de loop der tijd steeds abstracter zijn geworden. Het transformerende landschap, oneindige verten, de fonkeling van het licht en de schittering van het water spelen een belangrijke rol in zijn oeuvre.

Henk Lassche – Retrospectieve, t/m 11 december in Museum De Fundatie, locatie Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share