Geen categorie

Rijksmuseum Twenthe krijgt Van Eyck in bruikleen

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Nieuws

Rijksmuseum Twenthe (RMT) krijgt komend najaar een werk van Jan van Eyck in bruikleen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. De Madonna bij de fontein uit 1439 zal te zien zijn op de expositie Jan van Eyck, Rogier van der Weyden en de ontdekking van de wereld, die op 14 september in het museum opent.

Jan van Eyck (ca. 1390-1441), De Madonna bij de fontein, collectie Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.

De tentoonstelling is het sluitstuk van een drieluik dat het RMT organiseert in nauwe samenwerking met het Antwerpse museum. Nog tot en met 16 maart is de tentoonstelling Permeke en de Vlaamse expressionisten te zien. Vanaf 5 april volgt Rubens, Van Dyck en Jordaens – de Vlaamse barok en vanaf 14 september is het de beurt aan de vroeg modernen met Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.

De toevoeging van het schilderij van Jan van Eyck maakt die laatste tentoonstelling nog completer, aldus Arnoud Odding, directeur van Rijksmuseum Twenthe. “Het werk van Jan van Eyck is zo bijzonder omdat hij als een van de grootste vernieuwers in de kunst van de vroeg moderne periode wordt gezien. Niet alleen wordt hij regelmatig genoemd als een van de eerste kunstenaars die olieverf gebruikte in plaats van de tot dan toe gebruikelijke verf op eigeelbasis, maar ook zijn onderwerpskeuze en weergave zijn van grote invloed geweest op de ontwikkelingen van de schilderkunst in heel Europa.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share