Geen categorie

Daniel Shea wint Foam Paul Huf Award 2018

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second
Lic 20, from the series 43 35 10th street, 2017 © Daniel Shea.

Daniel Shea heeft dit jaar de Foam Paul Huf Award gewonnen. De Amerikaanse fotograaf krijgt 20.000 euro en een tentoonstelling in Foam.

De jury koos Shea (1985) als winnaar uit een totaal van honderd genomineerden, afkomstig uit twintig landen. “Binnen de zeer sterke en gevarieerde lijst internationale kunstenaars maakte de kwaliteit en consistentie van Daniel Shea’s subjectieve beeldtaal grote indruk op de jury”, aldus het juryrapport. “Shea gebruikt uiteenlopende visuele middelen om de complexiteit en dubbelzinnigheid van stedelijke ontwikkelingen in zijn woonplaats New York te onderzoeken.”

“Hij put uit zijn ervaring als commercieel fotograaf om ons een verleidelijke en verontrustende wereld van beton, staal en glas te presenteren die de grenzen van feit en fictie overstijgt. Zijn nieuwste serie 43-35 10th Street laat ons nadenken over hedendaags kapitalisme en de gevolgen daarvan voor een veranderend stadslandschap.”

De Foam Paul Huf Award, een initiatief van fotografiemuseum Foam bestaat sinds 2007 en gaat steeds naar een fotograaf jonger dan 35. Het museum vernoemde de prijs naar Paul Huf (1924-2002) vanwege de bijzondere band die het had met de Nederlandse fotograaf.

De tentoonstelling die Shea krijgt, opent eind dit jaar in Foam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share