Geen categorie

Guggenheim wil naar Helsinki

0 0
Read Time:45 Second

De Solomon R. Guggenheim Foundation heeft plannen voor een vierde Europese vestiging. Het nieuwe museum zou in de Finse hoofdstad Helsinki moeten verrijzen. Dat heeft de stichting vandaag bekendgemaakt.

Het Guggenheim Museum in New York. Foto: Evert-Jan Pol.

Het nog te bouwen museum voor moderne kunst mag 140 miljoen euro kosten. De keuze viel op Helsinki omdat de inwoners een grote belangstelling hebben voor kunst en design. Bovendien zijn er plannen om het hele havengebied, waar het museum gevestigd kan worden, op te knappen. Het stadsbestuur besluit binnen enkele weken of het project gerealiseerd kan worden.

Als de Finse vestiging er komt, zou dit het zesde Guggenheimmuseum worden. Naast de hoofdvestiging in New York zijn er dependances in Venetië, Bilbao en Berlijn en er wordt gebouwd aan één in Abu Dhabi.

Zie ook: Duitse Guggenheim gaat dicht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share