Geen categorie

Het beste van de Tefaf

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

J.C.B. (Jan) Sluijters (1881-1957), Negerin met rode hoed, ca. 1929, olieverf op doek, 107 x 95 cm.

Ter ere van de 25ste verjaardag van de Tefaf presenteert Museum aan het Vrijthof in Maastricht 25 Years of TEFAF Masterpieces. De tentoonstelling omvat 25 kunstwerken die ooit tijdens de kunst- en antiekbeurs in Maastricht werden verkocht.

Het museum vroeg 25 galerieën uit binnen- en buitenland, die al 25 jaar deelnemen aan de Tefaf één kunstwerk te selecteren. Doordat de galerieën elk hun eigen specialisme hebben, is de tentoonstelling de Tefaf in een notendop, aldus het museum. Onder de getoonde stukken bevinden zich kunstnijverheidsobjecten en Aziatische beelden, sieraden en schilderijen van Pieter Brueghel, Isaac Israëls en Jan Schoonhoven. Het merendeel van de objecten is afkomstig uit privécollecties en is daardoor normaal niet zichtbaar voor het publiek.

Met de expositie heropent Museum aan het Vrijthof na een grondige verbouwing. Het museum bedankt met 25 Years of TEFAF Masterpieces de Tefaf Foundation voor een substantiële donatie die ze deed ten behoeve van de vernieuwing. De Tefaf zelf vindt plaats van 16 tot en met 25 maart in Maastricht.

25 Years of TEFAF Masterpieces, t/m 25 maart in Museum aan het Vrijthof, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share