Geen categorie

Expositie Martin Visser verlengd

0 0
Read Time:58 Second
Martial Raysse, Make-up, 1962 Collage, foto beschilderd en potlood 25,5 x 17 cm., collectie Visser. Foto: Gert Jan van Rooij.

De tentoonstelling Martin Visser, verzamelaar, ontwerper, vrije geest in het Bonnefantenmuseum is verlengd tot en met 9 september. Martin Visser (1922-2009) was meubelontwerper en kunstverzamelaar. Zijn beide passies komen samen in deze expositie.

Zijn eerste werk kocht hij in 1998 van Karel Appel en daarna verwierf hij met zijn eerste vrouw Mia en zijn broer Geertjan Visser telkens in een vroeg stadium werk van inmiddels gevestigde namen van de neo-avantgarde. In zijn collectie bevinden zich werken van onder anderen Christo, Joseph Beuys, Sol LeWitt en Panamarenko. Na het overlijden van Mia Visser in 1977 richtte Martin Visser zich met zijn tweede vrouw Joke op sleutelfiguren van het postmoderne tijdperk zoals Anselm Kiefer, Keith Haring en Jean-Michel Basquiat.

Visser genoot ook bekendheid als meubelontwerper. Hij ontwierp een aantal meubels die nu al tot de klassieken van de Nederlandse vormgeving behoren en waarvoor hij meerdere prijzen ontving.

Martin Visser, verzamelaar, ontwerper, vrije geest, t/m 9 september in het Bonnefantenmuseum, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share