Geen categorie

Lilith in da House

0 0
Read Time:57 Second

Lilith, Hide and seek_2012, courtesy Eduard Planting Gallery.

De Nederlandse kunstfotograaf Lilith maakt humoristische, ironische zelfportretten in haar eigen huis. Voor haar nieuwste serie zelfportretten hebben ditmaal onbekende huiseigenaren hun interieur als decor aangeboden. Eduard Planting Gallery in Amsterdam toont een selectie op de expositie Lilith in da House.

Een huis laat zien wie je bent. Lilith  (pseudoniem van Henriëtte van Gasteren, 1964) heeft meer dan vijf jaar haar huis met haar publiek gedeeld. Bijna elke uithoek komt terug in haar uitzonderlijke fotografie: een vertelling in beeld over vrouwen, kwetsbaarheid, erotiek en veel meer.

Nu is het tijd voor een wending. Na een oproep van Lilith hebben tientallen huiseigenaren de omgeving aangereikt voor haar nieuwe zelfportretten: hun eigen huis. De fotografe bezocht de huizen, vaak van vreemde mensen die er op dat moment zelf niet waren. In goed vertrouwen gaven ze haar alle vrijheid. Dit leverde verrassende resultaten op.

Lilith in da House, t/m 20 oktober 2012 in Eduard Planting Gallery, Amsterdam. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share