Geen categorie

Gemeentemuseum toont bedrijfscollecties

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Niet alleen musea leggen kunstcollecties aan, ook veel grote (inter)nationale bedrijven doen dat. Veelal blijven die onzichtbaar voor het grote publiek. Gemeentemuseum Den Haag toont deze zomer een selectie uit enkele bedrijfscollecties.

Nazif Topcuoglu, Interview Mukalat, 2007, C-print, 113 x 174 cm, Stichting Kunstcollectie KPMG.

De rol van bedrijfscollecties is een heel andere dan die van musea. Kunst vervult binnen bedrijven vooral een representatieve functie. Het wordt vaak getoond in werk- en ontvangstruimtes. Dat neemt niet weg dat bedrijfscollecties vaak museale kwaliteit bezitten.

Don Brown, Yoko I, 1999, Polyurethaan, acrylverf, 83 x 14 x 20 cm, ING Bank Collectie.

Het Gemeentemuseum toont uitsluitend kunst uit Haagse vestigingen van bedrijven. Er zijn werken te zien van onder anderen Anish Kapoor, Jan Dibbets, Karel Appel, Anton Corbijn, Folkert de Jong, Michael Raedecker, Don Brown, Pyke Koch en Wim Schuhmacher. Dit werk komt uit de collecties van ABN AMRO, AEGON, BAM, BNG, ING, KPMG, KPN, Nationale-Nederlanden, NIBC en VNO-NCW.

Parallel aan de expositie loopt de tentoonstelling Office Life, met foto’s van Philip Mechanicus en Sander van Wettum. Mechanicus heeft werkplekken in kantoren gefotografeerd in de jaren ‘70 en Sander van Wettum maakt foto’s van kantoren in de huidige tijd.

Public/Private. Bedrijfscollecties – gezien vanuit een Haags perspectief, t/m 23 september in Gemeentemuseum Den Haag

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share