Geen categorie

Groninger Museum maakt site over gestolen Van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Het is vandaag precies 168 jaar geleden dat Vincent van Gogh werd geboren. Tevens is het precies een jaar geleden dat onbekenden een schilderij van de kunstenaar stalen uit Singer Laren. Groninger Museum, eigenaar van dat werk, lanceert nu een site met achtergrond over de gestolen Van Gogh.

Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, 1884, Groninger Museum.

Het schilderij Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar, uit 1884 was onderdeel van de tentoonstelling Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan in Singer Laren. Het werk, geschilderd in olieverf op papier op paneel, is het enige schilderij van Van Gogh in de collectie van het Groninger Museum.

Op Groningermuseum.nl/vangogh geeft het museum achtergrondinformatie over de voorstelling. Daarmee wil het Groninger Museum de vermissing onder de aandacht houden.

Het museum deelt via deze webpagina de verhalen en achtergronden van het schilderij. Korte, verdiepende teksten en foto’s van pentekeningen en fragmenten uit van Gogh’s brieven geven een kijkje in het ontstaan ervan. Zo valt te lezen over het kerkje dat is afgebeeld, over hoe Van Gogh bij zijn ouders in de pastorie terechtkwam en over zijn atelier. Voor dit project werkt het museum samen met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Onderzoeker Teio Meedendorp vertelt in korte video’s interessante weetjes en feiten over het schilderij.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share