Geen categorie

Try Acrobatics wint Art Rocks!

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Try Acrobatics heeft Art Rocks! gewonnen, een muziekcompetitie van Museum Boijmans Van Beuningen. Met het nummer Replica, geïnspireerd door het schilderij La reproduction interdite van René Magritte won deze band 1.000 euro en een Museumkaart.

Still uit de video voor Replica van Try Acrobatics.

Museum Boijmans Van Beuningen vormde afgelopen zaterdagavond het decor voor live optredens van de tien finalisten van Art Rocks!. De muzikanten streden om de meeste stemmen van het publiek. Na een nek-aan-nekrace kwam Try Acrobatics als winnaar uit de bus. Art Rocks! is een crossmediaal project, dat een brug slaat tussen muziek en kunst.

René Magritte (1898-1967), La reproduction interdite (Verboden af te beelden), 1937.

Het Boijmans nodigde muzikanten uit zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de collectie, daarbij een eigen track te maken en deze te uploaden op www.artrocks.nl. Op de oproep kwamen bijna 200 reacties, in uiteenlopende genres. De eerste finalist verzekerde zichzelf van een plek in de finale door het grootste aantal online publieksstemmen. De negen andere finalisten werden gekozen door een jury, bestaande uit muziekjournalist, presentator en radiomaker Jasper van Vugt, kunsthistoricus Kees Hogenbirk, eindredacteur van LiveXS Klaas Knooihuizen en zanger Odilo Girod.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share