Geen categorie

Dordrechts Museum krijgt schilderij uit Tussen Kunst & Kitsch

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Het Dordrechts Museum krijgt een schilderij van Willem Roelofs. De eigenaresse verklapte dit in de aflevering van Tussen Kunst & Kitsch die gisteren werd uitgezonden.

Tekst: Evert-Jan Pol

 

Willem Roelofs (1822-1897), Koeien in de wei.
Willem Roelofs (1822-1897), Koeien in de wei, 40 bij 21 centimeter.

 

De oudere dame mocht de voorstelling met koeien in een wei laten zien aan tafel bij presentator Frits Sissing. In een passende omgeving, want in de zaal hing al een groter schilderij van Roelofs (1822-1897). Het museum bezit al meerdere werken van deze Nederlandse kunstenaar.

Dat is dan ook de reden dat de eigenaresse het aan de instelling wil schenken. Ze is een liefhebber van het Dordrechts Museum en heeft al eerder werk geschonken, vertelt directeur Peter Schoon, die al van de beoogde gift op de hoogte was. “Ongeveer een jaar geleden liet ze ons weten dat we het zullen krijgen. Daar zijn we heel blij mee, want schenkingen zijn erg belangrijk voor musea.”

Wanneer het schilderij naar het museum verhuist, is niet bekend, maar het heeft dan een werk van 12.000 euro, aldus expert Willem de Winter. Het gaat Schoon echter niet om de waarde. “Met dit schilderij kunnen we weer een stukje toevoegen aan het verhaal over kunst uit de negentiende eeuw.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share