Geen categorie

Conservator Tropenmuseum wordt directeur museum Oxford

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Hoofdconservator Laura Van Broekhoven verruilt het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde voor het Pitt Rivers Museum in Oxford. Daar wordt ze per 1 maart directeur. De instelling geldt als een van de belangrijkste volkenkundige musea ter wereld.

Het museum, onderdeel van Oxford University, ontvangt meer dan 400.000 bezoekers per jaar en beheert een collectie van ongeveer 300.000 objecten. Het bestaat sinds 1884.

“Ik ervaar het als een voorrecht deel uit te gaan maken van het Pitt Rivers Museum”, aldus Van Broekhoven. Naast het feit dat het in ons vakgebied een van de meest geliefde en bekende musea ter wereld is, is het ingebed in een van ’s werelds beste universiteiten en werkt er een inspirerend team aan mensen.”

Laura Van Broekhoven.
Laura Van Broekhoven.

Van Broekhoven trad in 2002 aan als conservator Midden- en Zuid-Amerika van Museum Volkenkunde en werd in 2009 benoemd tot hoofd onderzoek. Sinds de fusie van Museum Volkenkunde met het Tropenmuseum en het Afrika Museum in april 2014, is ze hoofdconservator van de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share