Geen categorie

Expositie David Bowie gaat ook naar Japan

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

De succesvolle expositie David Bowie is reist na Groningen verder. Dat heeft de organisator, het Victoria and Albert Museum in Londen, laten weten aan The Guardian. De enige bevestigde locatie tot nu toe is Japan. Daar is de tentoonstelling in 2017 te zien.

 

Installatie op de expositie David Bowie is in het Groninger Museum. Foto: Evert-Jan Pol.
Installatie op de expositie David Bowie is in het Groninger Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

 

David Bowie is ging op 23 maart 2013 van start in het Victoria and Albert Museum, en trok daar 311.956 bezoekers. Daarna reisde de tentoonstelling door naar Toronto, São Paulo, Berlijn, Chicago, Parijs en Melbourne. In elk museum was ze een doorslaand succes. In het Museum of Contemporary Art Chicago zorgde ze zelfs voor een bezoekersrecord. In totaal namen al ruim 1,3 miljoen mensen een kijkje.

Ook in het Groninger Museum gaat het hard. Al zeker 40.000 mensen zagen daar de multimediatentoonstelling over de carrière van David Bowie (1947-2016). Op maandag, toen het overlijden van de Britse artiest bekend werd, kochten nog eens 15.000 mensen online een ticket. Vanwege het succes is de expositie voortaan ook op zaterdagavond te bezoeken. David Bowie is duurt tot en met 13 maart.

Zie ook: David Bowie is een wervelend spektakel

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share