Geen categorie

Kijkje in de kelders

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Ook het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren (nabij Brussel) ontkomt niet aan een grootschalige renovatie. In juli 2012 sluit het voor drie jaar de deuren. Maar voordat het zover is, pakt het museum uit met een expositie over de geschiedenis van het museum.

De trofeeënkelder. Foto: Jo Van de Vijver © KMMA.

Ruimtes die niet eerder toegankelijk waren voor bezoekers worden geopend. Zo kan het publiek voor het eerst (en voor het laatst) een bezoek brengen aan een deel van de kelders. In de normaal afgesloten ruimtes komen verborgen collecties tevoorschijn. Zoals de 150 olifantenschedels die het museum tijdens de koloniale werden geschonken.

Het slangendepot. Foto: Jo Van de Vijver © KMMA.

De expositie doet veel onthullingen over het Afrikamuseum, zoals het in de volksmond heet. Het bezit bijvoorbeeld een reusachtige olifant, die deels samengesteld blijkt. Op de Wereld Expo in 1958 in Brussel wilde het museum de grootst mogelijke opgezette olifant tonen. Die bleek echter een afgebroken slagtand te hebben. Het dier kreeg vervolgens een tand van een andere olifant aangemeten. De tentoonstelling is gevuld met dergelijke, tot nu toe geheime anekdotes, zoadat de bezoeker een blik achter de schermen krijgt.

Uncensored – Kleurrijke verhalen achter de schermen, t/m 8 juli 2012 in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, Leuvensesteenweg 13, Tervuren, België

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share