Geen categorie

Visum Ai Weiwei deels geweigerd

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

De brief die Ai Weiwei ontving. Foto: Ai Weiwei, op Instagram.
De brief die Ai Weiwei ontving. Foto: Ai Weiwei, op Instagram.

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei wilde een half jaar in Groot-Brittannië verblijven, maar hij is slechts twintig dagen welkom. Dat blijkt uit een brief van de Britse ambassade die Ai plaatste op zijn Instagram-account.

De ambassade wees zijn verzoek om een zes maanden durend werkvisum af omdat Ai enkele vragen niet correct beantwoord zou hebben. Zo antwoordde hij ‘nee’ op de vragen of hij ooit was gearresteerd. Begin april 2011 werd hij echter gearresteerd. De aanklacht luidde belastingontduiking. Er volgde echter nooit een rechtszaak en na 81 dagen werd hij vrijgelaten. Vorige week kreeg hij zijn paspoort terug.

Ai Wil naar Groot-Brittannië bezoeken omdat op 19 september een grote solotentoonstelling opent in de Royal Academy of Arts in Londen. Zijn visum is geldig van 9 tot 29 september.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share