Geen categorie

Rembrandthuis viert Rembrandts geboortedag op de stoep

0 0
Read Time:43 Second

Nieuws

Museum het Rembrandthuis in Amsterdam viert dinsdag 15 juli de 408ste geboortedag van Rembrandt. En dat doet het op de stoep van het museum, dat ooit Rembrandts woonhuis was. Voor de deur vinden gratis etsworkshops plaats.

Zelfportret van Rembrandt.

De gratis workshops worden tussen 12 en 17 uur verzorgd door docenten verbonden aan het museum. Rembrandt zelf was naast een groot schilder en tekenaar ook een bekwaam etser en liet maar liefst 300 prenten na. Wereldwijd wordt hij gezien als een van de grootste etskunstenaars. Het Rembrandthuis bezit een bijna complete collectie van Rembrandts etsen.

Rembrandts geboortedag wordt verder luister bijgezet door mezzosopraan Leonore van Sloten en luitist Arjen Verhage, die samen het Huygens Duo vormen. Zij vertolken zeventiende-eeuwse luitliederen en nemen zo de bezoeker mee terug naar de eeuw van Rembrandt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share