Geen categorie

Wat is jouw top 3?

0 0
Read Time:59 Second

Louise Bourgeois (1911-2010), Cell XXVI, 2003, collectie Gemeentemuseum Den Haag.

Met steun van Vereniging Rembrandt hebben Nederlandse musea vorig jaar 22 kunstwerken aangekocht. Al deze werken worden behandeld in het jaarverslag, maar drie daarvan krijgen extra aandacht. Welke dat zijn, bepaalt het publiek.

Iedereen mag zijn of haar top 3 samenstellen. Dit kan tot 20 augustus. In het verkorte jaarverslag 2010 wordt bekendgemaakt welke drie werken de meeste stemmen hebben gekregen. De 22 aankopen zijn hier in detail te bekijken.

De totale waarde van de in 2010 gesteunde kunstwerken bedraagt 11.780.000 euro. Vereniging Rembrandt heeft ruim twintig procent aan de totale aankoopsom bijgedragen. Het kleinste bedrag, 2.274 euro, werd toegezegd aan het Gemeentemuseum Weesp voor een Hollands porseleinen kop. De aankopen door het Mauritshuis (Stilleven van een boeket in wording van Dirck de Bray) en het Gemeentemuseum Den Haag (Cell XXVI van Louise Bourgeois) werden elk gesteund met 350.000 euro.

Vereniging Rembrandt werd in 1883 opgericht met als doel Nederlandse kunst van betekenis voor het vaderland te behouden. Sinds begin vorige eeuw steunt de vereniging ook aankopen van buitenlandse kunst.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share