Geen categorie

Prenten van Vlaamse en Hollandse Meesters in Bonnefanten

0 0
Read Time:54 Second

Expositie

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht toont negentig tekeningen uit een Belgische privécollectie. Volgens het museum behoren ze tot een van de meest boeiende en vruchtbare episodes uit de geschiedenis van de tekenkunst, namelijk de zestiende en het begin van de zeventiende eeuw.

De prenten in de tentoonstelling Van Floris tot Rubens zijn van de hand van voornamelijk Vlaamse en enkele Hollandse meesters. Die uiteenlopende onderwerpen in verschillende technieken aan het papier toevertrouwden. Veel van de tekeningen zijn voor het eerst te zien.

Pieter Coecke van Aelst, Hoofd van een man (kartonfragment), privécollectie.
Pieter Coecke van Aelst, Hoofd van een man (kartonfragment), privécollectie.

Er zijn onder meer ontwerpschetsen te zien voor prenten, schilderijen, glasramen en wandtapijten, gemaakt door vooraanstaande meesters als Frans Floris en Peter Paul Rubens. En het publiek kan kennismaken met pas recent bestudeerde tekenaars, zoals Hans Collaert, Gerard van Groeningen en de Meester van Liechtenstein. Ook omvat de expositie werk van onbekend gebleven medewerkers uit de kring rond meesters van de Vlaamse kunst.

Van Floris tot Rubens: Meestertekeningen uit de Renaissance, t/m 30 oktober in het Bonnefantenmuseum, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share