Geen categorie

David Bowie door de lens van Gijsbert Hanekroot

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Expositie

Ter gelegenheid van het nieuwe boek David Bowie – The Seventies van Gijsbert Hanekroot presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. De Nederlandse popfotograaf maakte in de jaren 70 vele foto’s van de begin dit jaar overleden zanger.

 

Gijsbert Hanekroot, David Bowie, Rotterdam Ahoy 1976. Courtesy Eduard Planting Gallery.
Gijsbert Hanekroot, David Bowie, Rotterdam Ahoy 1976. Courtesy Eduard Planting Gallery.

 

De expositie schetst een beeld van de belangrijkste periode in de carrière van de zanger. Gijsbert Hanekroot en David Bowie ontmoetten elkaar zes keer. De galerie toont met name zwart-witportretten, studiofoto’s en foto’s van concerten.

Hanekroot (1945) was er bijvoorbeeld bij tijdens de Ziggy Stardust Tour in 1973. In Earls Court in Londen fotografeerde hij Bowie, die voortdurend van kostuum wisselde. Een jaar later was Bowie in Hilversum voor opnamen van Toppop met het nummer Rebel Rebel. Niet lang daarna nam hij in het Amstel Hotel in Amsterdam een Edison in ontvangst tijdens een feestelijke persbijeenkomst. Van de Thin White Duke Tour fotografeerde Hanekroot in 1976 het concert in Ahoy Rotterdam en later legde hij ook de tour van 1978 vast.

David Bowie – The Seventies, t/m 27 augustus in Eduard Planting Gallery, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share