Geen categorie

Bijna 8 ton voor figuratieve Mondriaan

0 0
Read Time:44 Second

Nieuws

Een figuratief schilderij van Piet Mondriaan is gisteren bij Christie’s Amsterdam verkocht voor 769.500 euro. Daarmee was Langs ‘t Gein uit omstreeks 1907 het topstuk van de veiling van de Hofland Collectie.

Christie’s veilde gisteren 74 impressionistische en moderne schilderijen uit de verzameling van Piet en Jannie Hofland, oprichters van de PEHA zelfbedieningszaken, die uiteindelijk opgingen in C-1000. Het werk dat na de Mondriaan het meest gewild bleek, was Vrouw in Japansche kimono (Geesje Kwak) van George Hendrik Breitner. Dit bracht 313.500 euro op.

De tien duurste stukken op de veiling bleven allemaal in Europa. De meeste gingen naar verzamelaars en één werk, van Isaac Israëls, werd gekocht door een Nederlands museum. Welk museum dat is, wil het veilinghuis niet bekendmaken.

Piet Mondriaan (1872-1944), Langs ’t Gein, ca. 1907.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share