Geen categorie

SieboldHuis organiseert wedstrijd voor kunstenaars

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Nieuws

Vijftig kunstenaars maken kans hun werk in Japanmuseum SieboldHuis te tonen. Net als in de afgelopen twee jaren organiseert het Leidse museum ook nu weer een kunstwedstrijd.

De wedstrijd staat open voor kunstenaars (zowel professionele kunstenaars als amateurs) uit de provincies Noord- en Zuid-Holland. Iedere deelnemer mag één werk  inbrengen. Het thema dit jaar is Four Seasons. Een jury selecteert uit de inzendingen vijftig werken, die een plek krijgen op een verkooptentoonstelling in het SieboldHuis. Deze vindt plaats van 26 november 2014 tot en met 22 februari 2015. De opbrengst uit eventuele verkoop gaat in zijn geheel naar de kunstenaars. Alle overige inzendingen zijn te zien in Galerie Leidse Lente, medeorganisator van de wedstrijd.

Enkele werken op de tentoonstelling van vorig jaar.

Met deze wedstrijd wil het museum een podium bieden aan hedendaagse kunstenaars. Volgens een woordvoerster groeit het aantal inzendingen elk jaar. “Vorig jaar waren er zelfs kinderen die werken voor de hedendaagse kunstwedstrijd hadden ingezonden. Daarom organiseren wij dit jaar voor het eerst ook een speciale wedstrijd voor jong creatief talent, van 8 tot en met 17 jaar.”

De kinderen mogen zich ook laten inspireren door de vier seizoenen. Uit de inzendingen van de jeugdige kunstenaars selecteert de jury 25 werken. Die worden getoond in de kelder van het museum. De winnaar wordt beloond met een creatief materialenpakket en een workshop.

Voor de winnaar van de wedstrijd voor volwassenen ligt er een geldbedrag van 500 euro klaar, alsmede een plek op een tentoonstelling in Galerie Café Leidse Lente in 2015. Nummers 2 en drie mogen hun werk ook tonen op diezelfde expositie.

Kunstenaars die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via galeriecafeleidselente@gmail.com. Inschrijfkosten voor de wedstrijd voor volwassen bedragen 27 euro. Kinderen (of hun ouders) betalen 15 euro. Alle kinderen die zich inschrijven krijgen een creatieve attentie, laat het museum weten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share