Geen categorie

Museum Meermanno is aardgasvrij

0 0
Read Time:48 Second
Foto: Museum Meermanno.

Museum Meermanno in Den Haag is geheel aardgasvrij. Als eerste Nederlandse rijksmuseum, aldus de instelling zelf.

Op het moment dat de cv-ketels afgekeurd werden, waren het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en het museum het er snel over eens dat er een duurzame oplossing moest komen. Iets waar museumdirecteur Sandra Bechtholt zeer verheugd over is. “De samenwerking met het RVB is heel goed verlopen en wij zijn er trots op dat we als eerste rijksmuseum helemaal aardgasvrij zijn en op deze manier bij kunnen dragen aan de energietransitie.”

Het RVB en het museum werkten ook nauw samen bij het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden. “Uiteindelijk kwamen warmtepompen als beste uit de bus voor het achttiende-eeuwse rijksmonument aan de Prinsessegracht in Den Haag”, vertelt Eddy Stumpf, hoofd facilitaire dienst van Museum Meermanno.

De warmtepompen worden gecombineerd met stadsverwarming, zodat op hele koude dagen de watertemperatuur hoog genoeg blijft.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share