Geen categorie

Louvre koopt Maelwael voor 7,8 miljoen

0 0
Read Time:51 Second

Toegeschreven aan Jan Maelwael, Grande Pietà ronde, ca. 1400, collectie Louvre, Parijs. Dit is niet het recent aangekochte werk.

Het Louvre heeft een schilderij gekocht van de Nederlandse kunstenaar Jan Maelwael (ca. 1370-1415). Het Parijse museum had er 7,8 miljoen euro voor over. De vorige eigenaar kocht het in 1985 voor slechts enkele honderden Franse franken. Dit meldt de NOS.

De onderhandelingen over de verkoop hebben twaalf jaar geduurd. Dit omdat er twijfels waren over de eigendomsrechten.

De vermoedelijk in Nijmegen geboren Maelwael was als schilder voornamelijk werkzaam in Frankrijk, waar hij bekend is onder de naam Jean Malouel. Hij was de oom van de befaamde gebroeders Van Limburg. Hij werkte voor invloedrijke personen als de toenmalige koningin van Frankrijk, Isabella van Beieren en Filips de Stoute, hertog van Bourgondië.

Het Louvre had al één werk in de collectie dat is toegeschreven aan Maelwael: Grande Pietà ronde  uit ongeveer 1400. Dit ronde paneel kocht het in 1864.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share