Geen categorie

Patrick van Mil nieuwe directeur Stedelijk Museum Alkmaar

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Patrick van Mil is per 1 december de nieuwe directeur van Stedelijk Museum Alkmaar. Hij volgt Lidewij de Koekkoek op, die de leiding krijgt over Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam.

Van Mil (1958) is nu nog directeur van Museum Prinsenhof in Delft. Hij was daar verantwoordelijk voor onder meer een volledige herinrichting van het museum en de tijdelijke thuiskomst van het beroemde Straatje van Vermeer. Daarvoor was hij zakelijk directeur van Stedelijk Museum Amsterdam.

De aanstaande nieuwe directeur kan niet wachten om te beginnen, vertelt hij. “Stedelijk Museum Alkmaar heeft alles in zich om uit te groeien tot een stedelijk museum van nationale betekenis dat aantrekkelijk is voor binnen- en buitenlandse bezoekers. De eigen collectie met topstukken uit de zestiende en zeventiende eeuw in combinatie met de sterke verzameling van de Bergense School biedt een uitstekende basis voor een rijk en verrassend tentoonstellingsprogramma.”

Patrick van Mil. Foto: Erna Faust.
Patrick van Mil. Foto: Erna Faust.

Stedelijk Museum Alkmaar, geopend in 1875, is een van de oudste musea van Nederland. Het besteedt aandacht aan oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis. De eerstvolgende tijdelijke tentoonstelling gaat over Caesar van Everdingen en opent op 24 september.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share