Geen categorie

Groningen in een koffer

0 0
Read Time:41 Second

Yin Xiuzhen - Portable City: Melbourne. Foto: www.designboom.com.

De Chinese kunstenares Yin Xiuzhen (1963) maakt een portable versie van de stad Groningen. Daarvoor gebruikt ze gedragen kleding van Groningers. Het kunstwerk is te zien op haar solo-expositie die op 17 juni opent in het Groninger Museum.

Het werk is onderdeel van Portable Cities, een serie geopende koffers die ministadjes van textiel prijsgeven. Deze ontstond in een periode dat ze vaak naar het buitenland moest voor tentoonstellingen. “Op vliegvelden zag ik de koffers die al die mensen van over de hele wereld met zich mee droegen en ik bedacht dat deze koffers op een bepaalde manier hun thuis representeerden.” Aan Shanghai (2002), New York (2005), Berlin (2006) en Melbourne (2009) wordt dit jaar Groningen toegevoegd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share