Geen categorie

Uitvaartmuseum verspreidt mini-doodskistjes

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Foto: Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover.

De nieuwe folder van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover biedt niet alleen informatie over de collectie, maar bevat ook een doe-het-zelfvouwmodel om een doodskistje voor een huisdier te maken. Dit papieren kistje kan voorzien worden van een naam en versierd worden naar wens.

Met het doodskistje wil het museum ouders en kinderen helpen de dood bespreekbaar te maken. De eerste kennismaking met de dood is voor veel mensen het overlijden van een huisdier. Door samen een kistje te versieren en een uitvaartdienstje op te zetten, ontstaat er ruimte voor een ontspannen gesprek en merkt een kind hoe een ritueel kan helpen bij het verwerken van verdriet, meent het museum.

Op de site van het museum en in de museumwinkel kunnen grotere vouwmodellen worden besteld voor huisdieren die niet in het kistje uit de folder passen. Daar staan bovendien andere rituelen en tips beschreven die ouders met kinderen kunnen delen. Ook als het gaat om het verwerken van een groter verdriet dan een overleden huisdier, zoals een gestorven familielid of geliefde.

Het museum wil kinderen van alle leeftijden helpen om te gaan met de dood. Behalve een historische collectie met dodenmaskers en antieke haarschilderijen biedt Tot Zover daarom ook een overzicht van de moderne multiculturele uitvaart en organiseert het speurtochten en schoolprojecten met kindervriend Kleine Hein.

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover is gevestigd op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Het museum toont het verleden, heden en de toekomst van onze omgang met de dood. Aan de hand van de thema’s Rituelen, Het Lichaam, Rouw & Herinnering en Memento Mori  wordt de bezoeker door het museum geleid.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share