Geen categorie

Ontdekte Van Dyck trekt geen kopers

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Nieuws

Vorig jaar was het nog de kostbaarste vondst ooit in het BBC-programma Antiques Roadshow, maar daar hadden bieders op een veiling bij Christie’s gisteren geen boodschap aan. Een schilderij van Sir Anthony van Dyck werd daar niet verkocht.

Detail uit het gerestaureerde schilderij van Sir Anthony van Dyck. Fragment uit Antiques Roadshow van de BBC.

Priester Jamie MacLeod kocht het schilderij twaalf jaar geleden in een antiekwinkel voor 400 pond, maar wist toen niet wat hij in huis had. Vorig jaar nam hij het portret van Brusselse magistraat mee naar de opnames voor het taxatieprogramma Antiques Roadshow.

Presentatrice Fiona Bruce vermoedde dat het weleens een Van Dyck kon zijn. En na restauratie bleek dit ook het geval. Het is een studie voor een schilderij met zeven magistraten. Dat werk werd in de jaren 1690 verwoest.

Christie’s had verwacht dat het schilderij gisteren zeker 600.000 euro zou opbrengen, maar dat bedrag bleken de bieders er niet voor over te hebben. MacLeod had van het geld nieuwe klokken voor zijn kerk willen kopen.

Antoon, of Anthony, van Dyck werd in 1599 geboren in Antwerpen en werd later een gevierd schilder. In 1632 vertrok hij naar Engeland, waar hij uiteindelijk zou worden geridderd. Hij overleed in 1641.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share