Geen categorie

Museum Drachten annuleert expositie Picasso

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

De geplande Picasso-tentoonstelling in Museum Drachten is afgelast. Volgens het museum voldoet de geplande overzichtstentoonstelling van Picasso’s grafische oeuvre niet aan de museale criteria.

Na grondig onderzoek bleek dat een deel van de werken niet uniek genoeg is en daarom niet voldoet aan de maatstaven die het museum hanteert. Het gevolg daarvan was dat het maar een gering aantal werken zou kunnen tentoonstellen. Om teleurstelling te voorkomen heeft het Friese museum daarom besloten de gehele tentoonstelling af te gelasten.

De expositie zou op 29 augustus openen. Het museum wilde in totaal 113 werken tonen.

Pablo Picasso (1881-1973), Les Ménines et la Vie.
Pablo Picasso (1881-1973), Les Ménines et la Vie.

Voor de kunst van Picasso komen topwerken van onder anderen H.N. Werkman, Thijs Rinsema en Kurt Schwitters in de plaats. Verder gaat Museum Drachten zich volop richten op de internationale tentoonstelling Holland Dada and the International Context die vanaf 23 april 2016 te zien is.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share