Geen categorie

Koningin opent Biënnale Kijkduin

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Met een rituele handeling bij het kunstwerk Bloem uit het Universum van Titia Ex opende koningin Beatrix woensdagavond de Biënnale Kijkduin 2011. Uit een glazen ‘ruggegraatvaas’ van één van de danseressen nam zij een rode roos. Deze hield zij vervolgens bij de ‘bloem’, die dankzij sensoren de kleur van de roos aannam.

Koningin Beatrix opent de Biënnale Kijkduin. Foto: Biënnale Kijkduin.

Op de boulevard, de duinen en het plein in Kijkduin komen glas, licht en kleur samen, in totaal twintig monumentale werken, gemaakt door achttien kunstenaars uit zeven landen. Het merendeel van de kunstenaars ontwierp een speciaal voor de duinen of boulevard een installatie.

Saskia van der Steen (NL), Water Lens. Foto: Biënnale Kijkduin.

De tentoonstelling wordt ’s avonds aangelicht door led-verlichting. De elektriciteit die daarvoor nodig is, wordt overdag opgewekt door een speciaal hiervoor geplaatste zonnecollector. Daarmee is de Biënnale Kijkduin CO2-neutraal. Het thema van 2011 is Chemistry – creating new Worlds. Met zeer uiteenlopende kunstwerken benaderen de kunstenaars de verworvenheden, de zegeningen én de bedreigingen van de chemische wetenschap.

Biënnale Kijkduin, gratis te bezichtigen tot en met 26 juni in Kijkduin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share