Geen categorie

Rijksmuseum wil 2 Rembrandts kopen

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Dat het groot nieuws is dat een museum een kunstwerk wíl aankopen, geeft aan dat het voornemen bijzonder is. Het Rijksmuseum is van plan om twee Rembrandts aan zijn collectie toe te voegen. En daarvoor wil het 160 miljoen euro betalen.

Rembrandts huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634. Foto's: Wikipedia.
Rembrandts huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634. Foto’s: Wikipedia.

 

Het voornemen haalde gisteren zowel de binnen- als buitenlandse media. De voorgenomen aankoop is opvallend, omdat die, als hij doorgaat, de duurste is die ooit door een Nederlands museum is gedaan. In 1997 kocht de Nederlandsche Bank voor omgerekend 37 miljoen euro Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. Dit werk is in langdurig bruikleen bij Gemeentemuseum Den Haag.

De schilderijen die het museum wil kopen, zijn de huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634. Ze zijn nu nog het eigendom van de Franse familie Rothschild. Het Rijksmuseum is ver in het aankoopproces, vertelde directeur Wim Pijbes vanochtend tegen BNR Nieuwsradio.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share